סוגי פאולנר

פאולנר קלאסית
בירת חיטה בהירה, לא מסוננת, בעלת 5.5% אלכוהול.
מרעננת, זהובה, בעלת כובע קצף סמיך ויציב, ארומה עדינה ופירותית וטעם שמימי.

פאולנר סלבטור
בירת דאבל בוק חזקה, כהה וצלולה, בעלת 7.9% אלכוהול.
ב-1634 האח ברנבאס ממנזר פאולה ייצר בירה עם כמות אבסורדית של לתת במטרה להזין את הנזירים בתקופת התענית של פסחא. הוא קרא לה “סלבטור” – בתרגום חופשי “המחייה”. הבירה היתה כה מזינה עד שקיבלה את הכינוי “לחם נוזלי”. היא זכתה להצלחה מיידית על אף שאסור היה למכור אותה.
האגדה מספרת שהשמועה על הבירה המחייה הגיעה עד לאזני האפיפיור, שמפאת החשש שהיא מפרה את כללי התענית, ביקש לטעום ממנה. הדרך מבוואריה אל הותיקן ארכה מספר שבועות, במהלכם טולטלה הבירה והחמיצה. כשטעם האפיפיור מהבירה החמוצה, הוא ירק אותה ואמר “אם זה מה שהנזירים במנזר פאולה שותים בעת התענית, הרי שהם צדיקים!” -  ומיד התיר לייצר ולמכור אותה.

פאולנר אוקטוברפסט
בירת לאגר בהירה העשויה מלתת שעורה בווארית מובחרת בלבד, בעלת 6% אלכוהול, קלה לשתיה ומרווה במיוחד.
הבירה מבושלת אחת לשנה, במיוחד עבור ה”אוקטוברפסט” -  פסטיבל הבירה הגדול בעולם המתקיים במינכן. תהליך הבישול שלה איטי במיוחד – מתחיל בחודש מרץ ומסתיים באוגוסט.