מסורת

ויסקי ג’יימסון יוצר לראשונה במזקקה של ג’ון ג’יימסון בעיר דבלין. ג’יימסון, ששאף לזקק את הוויסקי הטוב בעולם, שילב בין חביות מובחרות מרחבי הגלובוס, שעורה טרייה ומים איריים טהורים – מסורת שנמשכת עד היום.‬

כשג’ון ג’יימסון רכש את המזקקה בשנת 1780, היא ייצרה 30,000 גאלונים בשנה. בסוף המאה ה-19, היא הפכה למזקקה השנייה בגודלה באירלנד, בירת הוויסקי, וייצרה מיליון גלונים בשנה. כיום מוכרת החברה מעל ל-31 מיליון בקבוקים בשנה.‬

הייחוד של ג’יימסון נעוץ בזיקוק המשולש, זאת לעומת הוויסקי האמריקאי המזוקק בדרך כלל בזיקוק רציף, והוויסקי הסקוטי המזוקק פעמיים. בנוסף לכך, ג’יימסון עשוי מתערובת ייחודית של שעורה. מאפיינים אלה של ג’יימסון מעניקים לו את הארומה הפרותית, ואת המרקם העשיר דמוי הקרם, המאפשר בליעה חלקה, ללא צריבה. טעמו המאוזן של ג’יימסון הופך אותו לאידיאלי כבסיס לֹמשקאות ולקוקטיילים שונים. ‬

כיום ג’יימסון מיוצר במידלטון תחת בקרת איכות קפדנית, החל מבחירת השעורה, עבור בזיקוק וכלה ביישון.