היקב

לקראת סוף המאה הקודמת, החליטו ביקב ברקן לצאת במהלך אסטרטגי מקיף שיצעיד את היקב לפסגת ייצור היין המקומי. זנים איכותיים של ענבים הובאו מרחבי העולם וניטעו בכרמים של ברקן בכל רחבי הארץ.

בשנת 2000 הוקם יקב חדש ומשוכלל בקיבוץ חולדה שבשפלת יהודה, המתוכנן לצרכי המאה ה-21 ומצויד באמצעי הייצור המתקדמים בעולם, בניהם חדר חביות עם יותר מ-6,000 חביות מסוגים שונים.

לברקן עשרות זנים של ענבים הפרוסים בלמעלה מ-10,000 דונם של כרמים, כשכל זן מותאם לאיזור הגידול הטוב ביותר עבורו. בזכות המגוון העצום של זני הענבים ואזורי הגידול, שיטות התסיסה ומגוון החביות, יקב ברקן הוא לא פחות מ”גן עדן לייננים”. הייננים של ברקן קנו להם שם עולמי וזכו בפרסים רבים.

בשנת 2012 נפתח ביקב מרכז יין חוויתי ייחודי – מרכז המבקרים, הגדול ביותר במזרח התיכון, עומד בסטנדרטים עולמיים ומציע לקהל הרחב סיורי טעימות מגוונים וסדנאות יין מעשירות.