מורשת

מראשית דרכם, היו האחים שיבאס שם נרדף לאיכות ויוקרה. ב-1801 פתחו האחים את חנות מזון הגורמה שלהם באברדין, סקוטלנד. הם סיפקו מזון ומשקאות יוקרתיים מרחבי העולם לאליטה האירופית.

במהרה, הפכו האחים ובעיקר הוויסקי מאלט המובחר שהציעו, לשם דבר. כשהמלכה ויקטוריה ביקרה לראשונה בסקוטלנד היא הזמינה מוצרים רבים מחנות המזון שלהם. ב-1843 קיבלו האחים מהמלכה צו מלכותי שהורה להם לספק לה מוצרים, והפכו לספקים הראשיים של בית המלוכה.

ב-1850 הם נענו לדרישות לקוחותיהם האנינים ויצרו את הרויאל גלן די, הבלנדד סקוטש ויסקי הראשון שלהם. השניים ערבבו בין סינגל מאלטים לבין סופט גריין ויסקי, ויצרו תערובת מאוזנת וחלקה.

ב-1909, השיקו האחים את שיבאס ריגאל 25 שנה, הוויסקי היוקרתי הראשון בעולם. במהלך השנים, הוציאה החברה קלאסיקות, כגון שיבאס ריגאל 12 ושיבאס ריגאל 18, שזכו להצלחה עולמית, בעיקר בחוג הסילון האמריקאי.