גביע הבישול

S.Pellegrino Cooking Cup

החל משנת 2000, מתקיים בונציה גמר גביע הבישול של סן פלגרינו, שמציג לראווה שתיים מהתשוקות הגדולות של האיטלקים – האהבה לאוכל גורמה והאהבה לים. באירוע המיוחד, המשלב תחרות שייט עם תחרות מיומנויות בישול, מוכתר השף הצעיר של השנה, מבין 10 שפים צעירים מבטיחים מרחבי העולם.

בשנת 2011 שלחה ישראל לראשונה נציג לתחרות, שף אוראל קמחי, שזכה במקום הראשון ובתואר השף הצעיר של השנה. השנה היה זה שף דיוויד פרנקל ממסעדת פרונטו, שיצא לונציה וקטף את פרס חביב הקהל. פרנקל גבר על למעלה מ-100 מתמודדים בתחרות המקדימה שנערכה בארץ.